Når mai blir til juni, og enda en bok er lest.

Mamma, jeg og lillebror var på kino i dag. Vi så på noe som kanskje skulle være en fremtidsfilm, med masse krigsbiler som kjørte om kapp i ørkenen. Det var en skikkelig kino-film, med 3D-effekter og masse eksplosjoner. Vi hadde kjøpt smågodt og ostepop, mamma satt i midten - og jeg følte meg som et barn igjen. Jeg liker det - når vi i familien gjør som vi pleide da jeg og lillebror var små, jeg får vel en følelse av at ting fortsatt er som det var i familien - at vi fortsatt er glad i hverandre og hverandres selskap, selv om vi er mer selvstendige.

Ellers leser jeg mye om dagen, det er så deilig. Jeg håper jeg kan forsette med det når jeg studerer, at jeg fortsatt kan nyte å slappe av med en historie, selv om jeg bruker mange timer på å lese side opp og ned om pedagogikk og utdanning. Jeg har nemlig funnet ut at jeg skal bli lærer. Tror det blir bra.

De siste dagene har jeg lagt merke til noen antydninger til rynker som jeg har fått rundt øynene. Jeg er veldig fornøyd med de rynkene, de vitner om at jeg har smilt mye. Det er fint. Jeg lurer en del på hvordan jeg vil se ut når jeg blir gammel, om jeg vil ligne på mormor eller bare bli meg selv med en hel masse rynker og flekker og grått hår til alle kanter.

Mai.

Og nå har bladene på trærne blitt grønne, og jeg har vært på dikt-lesning. Altså, jeg har hørt på andre lese opp, ikke lest opp noe sjæl.

Og da jeg gikk mot togstasjonen fra Ingensteds, hadde sola gått ned. Det var overskya, og det begynte å bli mørkt (det er vel det man kaller skumring), gatelysene hadde skrudd seg på – men man hadde sett like godt uten dem. Jeg sa ha det til venninna mi, og gikk langs Akerselva mot Schous' plass – forbi Syng og Rice Bolle. Det var så deilig å kjenne at jeg kunne gå ute med kåpa mi om kvelden uten å fryse. Det blåste, men det var greit. Skyene fløy nesten urovekkende fort forbi, men en fugl i et tre sang som bare det – og endene hadde funnet en brødskive hver, så livet var fint for alle involverte (som jeg kunne se).

Jeg og kjæresten har fått studentbolig, og jeg kjenner at jeg kommer til å bli glad i denne byen. Jeg kjenner at denne byen kommer til å bli min, på ordentlig. Jeg gleder meg så sjukt.

April.

Jeg elsker Norge for årstidene våre. Jeg elsker våren, de lysegrønne bladene på trærne. Hestehov, hvitveis og til og med løvetann overalt.

Jeg elsker dagene hvor det plutselig er sommer, hvor vi må smøre barna i barnehagen med solkrem og ha på solbriller.

Vepsen står på veggen og vasker seg, armene og følehornene og rumpa. Og jeg skal gå tur i skogen med hunden, mens alt jeg ønsker meg er en Lollipop-is. Stikker kanskje innom Coop Mega etterpå. Namnamanm.

Jeg har fri fra jobben, så jeg sitter ute og leser. Jeg har lest ut boka om den fantastiske Elsa på snart åtte år - og hennes utrolige mormor. Jeg har lest 155 grunner til å være feminist, og funnet ut at bøker skal bli min nye gave. Bursdagsgave, julegave -  jeg skal begynne å gi bort gode bøker til vennene mine.

Våren er her på ordentlig, og det er så sjukt deilig!