Nattevakta.

Det er tredje nattevakta på rad nå. Det er endelig juleferie fra skolen, og jeg er så sjukt tilfreds. I går hadde jeg juleverksted hele natta, hvor jeg lagde håndskrubb, bakte pepperkaker, skrev julekort og pakket inn julegaver. Ferdig med eksamen, ferdig med julegavene. Skal bare en tur på biblioteket, så er alt i boks (hvorfor kjøpe når du kan låne, sant?).

Jeg, som de fleste, får en sånn trang til å oppsummere når året nærmer seg slutt. Og jeg tror det er sunt å se på hva man har fått til, og hva man ønsker å få til i året som kommer. Hva man har savna og hva som har gjort en vel.

Fra å ha bodd i en studenthybel midt på Grünerløkka til å eie en leilighet på Kværnerbyen. Jeg har jo fortsatt verken tatt timer i vokaljazz eller kjøpt meg kontrabass, men jeg valgte musikk som valgfag på skolen - så jeg har spilt i band, og spilt både stavspill, keyboard, gitar, trommer og güiro på konsert. Jeg har ikke lært å danse swing med typen, men har lært både reinlender, gangar og springar på Ole-Bull-akademiet på Voss.

Overrasskelsesturen fikk jeg også til, da vi dro til Praha i desember i fjor. Jeg har laget knekkebrød, jeg kjøpte meg sykkel og jeg badet som bare pokker i sommer. Jeg har blitt kjent med flere folk, og jeg har (i alle fall nesten) kommet fram til hvor mye tid og krefter jeg vil bruke på skolen.

Og jeg har reist masse. Jeg har vært på to turer med bruttern, både til Warsawa og til Thailand. Jeg har vært i Montenegro med familien, og jeg har vært i Lithauen med typen. I tillegg skal jeg søren meg til Berlin før året er over, også.

Så selv om det kan føles ut som pengene ikke strekker til mer enn øl og mat i hverdagen, har jeg klart å spare penger til en hel del reising. Og sparing, sånn at leilighetsdrømmen ble virkelighet (med hjelp av muttern, såklart).

Men jeg vil fortsatt på telttur. Og jeg vil på sopptur. Jeg ønsker å lage mer mat, og jeg skal søren meg ta den pokkers korketrekkerturen med kjæresten i år.