Ås.

Tenk at for under en uke siden satt vi i bilen med åpne vinduer og sang til "Everybody wants to be a cat", mens vi suste forbi åkre og grønne sletter. Tenk at jeg gikk uten strømpebukse på lørdagen, fordi det var så fint vær at det føltes ut som sommer. Tenk det!

Vi kjørte micraen på vei hjem, og vi kjørte forbi et stort hus med veranda og store vinduer. Frøken fuglekjole pekte på det hvite herskapshuset og strålte. Der skal vi bo! ropte hun og smilte. Det er dit vi flytter når vi blir gamle! For vi har lagt en plan om å flytte sammen når vi blir pensjonister, frøken haremsbukse, frøken fuglekjole og jeg. Vi skal skaffe oss en stor hage hvor vi planter og sår - og drikker saft med en liten shot med sprit i. Vi skal finne en solvegg, med tre solstoler, og vi skal sitte der med solbriller og se at gresset gror - mens vi prater, tuller og danser litt.

For vi var på besøk hos frøken haremsbukse i Ås. Vi hadde med oppblåsbar madrass og øl, vi var klare. Og det ble bygdefest - vi var på konsert hvor det krydde av cowboy-hatter og rutete skjorter. Vi var med - og vi danset, men da det ble litt mye banjo gikk vi til bodegaen og drakk øl med bergensere og australiere. Så stengte baren, og vi dro hjem og hadde 90-talls nach, dansa som sandwicher og røyka ut av vinduet.

Det var godt å være på besøk i kollektivet til frøken haremsbukse. Det var deilig å kjøre micraen i vårvær, det var deilig å få se hvor hun har holdt til det siste halvåret - men det beste var å være oss tre igjen. Vi har det bra sammen.

Og morgenen etter, før vi kjørte micraen hjem, lagde vi banan-pannekaker, og ble så oppslukt av en dokumentar om løshunder at det førte til jubel i bilen da vi fikk en sms av frøken haremsbukse hvor det sto at hunden var kommet tilbake til riktig eier til slutt.

Tenk, det er bare en uke siden. Og nå er det vinter og snøstorm igjen, og jeg burde ha ta akt med kjelken ned til togstasjonen istad. Tenk at det er snø igjen, så jeg går og lager meg en ekstra kopp med kakao. Med ingefær og chili!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar