Stugan.

Vi dro til stugan igjen, han beste og jeg. Denne gangen tok vi med frøken cider og vannpipegutten. Og vi solte oss, vi grilla, vi bada, vi spiste på det blå huset, vi dro på fika hos farmor - og vi feiret midsommar slik som midsommar skal feires. 

Dagen startet med morgenbad, plukking av blomster og blomsterkranslaging, før vi pyntet oss og dro inn til byen. Ved den gamle gården hadde over hundre barnefamilier og pensjonister samlet seg, og vennene mine fikk hilse på farmor som spanderte kaffe og boller på oss. Vi fikk se da de heiste midsommarstången, og alle var med og synge og danse rundt stanga. Små grodorna, små grodorna är lustiga att se. Räven raskar över isen, räven raskar över isen. Och får vi lov, och får vi lov att sjunga gubbarnas visa. Og da opplegget var over, kastet vi blomsterkransene over midsommerstanga, og vendte hjem mot stugan igjen. 

Og vi grilla god mat, og spilte Trivial Pursuit til vi ble trøtte og sovna. 

De neste dagene var fulle av Scrabble, mojito på flaske, en kasse med øl og gintonik, såklart. Vi lekte 'jeg har aldri', og vi dro på Dollar Store. Jeg fikk med gjengen på Träslottet, hvor to av oss spilte gigasjakk, og Växbo Kvarn, hvor frøken cider matet fiskene mens han beste var fascinert av grisen. Vi feira vannpipegutten som fylte 20 år med baconpannekakekake og ballonger, og vi ble irriterte over byen som aldri åpnet etter midsommar.

Dessverre ble det ingen Tranan denne gangen, men noe må man jo ha ugjort, slik at vi gleder oss ekstra til det neste gang. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar